SD anlegg
SD anlegg

SD-anlegg

Det finnes mange muligheter med stort potensiale for å redusere hvor mye energi en bygning bruker. SD-anlegg er et kontrollsystem som styrer og overvåker byggets energibruk. Ved å installere et slikt anlegg kan du redusere kostnader knyttet til energi, samt oppnå mindre utslipp og et sunnere og mer behagelig inneklima.

Hva er SD-anlegg?

SD-anlegg står for sentral driftskontroll, og er en programvare som styrer automasjon og de tekniske anleggene som gjerne finnes i et bygg. Kontrollsystemet har alt man trenger for å administrere bygninger. Et sentral driftskontroll-anlegg vil eksempelvis regulere og overvåke tekniske anlegg i et bygg, som for eksempel klimaanlegg.

SD-anlegg er altså en form for moderne byggautomasjon, og skal sørge for at tekniske systemer i bygget blir integrert i et felles driftssystem. Dette er det viktigste verktøyet 

Kontrollerer, overvåker og vedlikeholder

SLK installerer moderne SD-anlegg som kan kontrollere, overvåke og vedlikeholde de aller fleste – om ikke alle – bygningers systemer. Dette inkluderer blant annet løsninger for brann, klima- og ventilasjonsløsninger, belysning, sikkerhet, vann, strøm, og energi.

Sunnere inneklima og redusert energiforbruk

Det finnes mange ulike systemer og SD-anlegg å velge mellom dersom man tenker å installere dette. Dette innebærer blant annet også løsninger som man kan styre over apper eller Internett. 

Hvilke funksjoner har et SD-anlegg?

Med et SD-anlegg kan du:

  • Definere settpunkter for varme-, ventilasjons- og sanitærteknikkk, når og hvor som helst.
  • Kontrollere sikkerheten til et område fra den sentrale konsollen.
  • Kontrollere, overvåke så vel som justere belysningen i bygningen.
  • Ha oversikt og overvåke systemer og apparater – du blir varslet hvis en feil oppdages. 

Velg et SD-anlegg dersom du:

  • Har en nybygd bygning som er større enn 10 000 kvadratmeter, og et stort budsjett.
  • Vil automatisere og kontrollere alle aspekter ved bygningen.

Alt på ett sted

Hos SLK får du alt av tjenester knyttet til smart byggautomasjonkjøling og ventilasjon på ett sted. Vi kan bidra med automasjonsløsninger og systemintegrasjon for alle typer bygg, og har lang erfaring med leveranser av krevende løsninger. Hos oss finner du fagfolk med spisskompetanse og teknisk ekspertise innen byggautomasjon. 

Ønsker du en serviceavtale med SLK?

Hos oss får du en egen kundekontakt, og vi har også en døgnåpen servicetelefon tilgjengelig for avtalekunder.